Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську працівники КБ «Південне» мітингували на підтримку звільненого директора


У Дніпропетровську біля державного конструкторського бюро «Південне» сотні співробітників мітингували на підтримку звільненого генерального конструктора і генерального директора підприємства Олександра Дегтярьова.

За словами учасників акції, вони збирають підписи під зверненням до президента України Петра Порошенка з проханням повернути гендиректора на посаду. Зокрема, у зверненні співробітники просять президента «вжити дієвих заходів щодо термінового врегулювання ситуації» та «забезпечення можливості подальшої стабільної роботи перевіреного роками механізму управління головним підприємством ракетно-космічної галузі України і збереження Олександра Дегтярьова на посаді генерального конструктора – генерального директора».

Водночас в п’ятницю, 26 лютого, на прес-конференції в Дніпропетровську голова Державного космічного агентства України Любомир Сабадош повідомив, що питання зміни керівництва бюро вирішене й наступного тижня буде оголошено конкурс на заміщення вакантної посади ген директора.

«Ми вирішили розділити дві посади: генерального директора та генерального конструктора КБ «Південне». Разом з цим своїм наказом я звільнив нинішнього гендиректора - генерального конструктора Олександра Дегтярьова. Йому запропоновано посаду генерального конструктора», – зазначив Сабадош.

Раніше у прес-службі Державного космічного агентства України Радіо Свобода пояснювали, що звільнення Олександра Дегтярьова пов’язане не тільки з реорганізацією посад, а й з фінансовими порушеннями, які були виявлені на підприємстві у 2015 році.

Олександр Дегтярьов очолював конструкторське бюро з 2010 року.

У серпні 2015 року повідомлялося про плани створення єдиного космічного центру в Україні. Голова Державного космічного агентства Олег Уруський тоді заявляв, що до єдиний космічний центр «Південний» сформують шляхом реорганізації та об'єднання дніпропетровських підприємств – заводу «Південмаш» і конструкторського бюро «Південне».

Державне конструкторське бюро «Південне» – одне з провідних підприємств світу з розробки ракетних комплексів і ракетно-космічних систем. Створене в 1951 році як конструкторський відділ Південного машинобудівного заводу для виробництва бойових ракет. Зараз є головною проектно-конструкторською організацією України.

XS
SM
MD
LG