Доступність посилання

ТОП новини

Інфантіно обіцяє повернути повагу до ФІФА


Джанні Інфантіно після обрання президентом ФІФА. Цюріх, 26 лютого 2016 року
Джанні Інфантіно після обрання президентом ФІФА. Цюріх, 26 лютого 2016 року

Новий президент ФІФА, обраний 26 лютого на наступні чотири роки, заявив у своєму виступі на футбольному конгресі у Цюріху, що настав час повернути повагу до організації і реорганізувати її.

45-літній Джанні Інфантіно – швейцарець італійського походження – був обраний на конгресі Міжнародної федерації футбольних асоціацій (ФІФА) 115 голосами делегатів із 207. Його найближчий суперник – президент Азійської федерації футболу шейх Салман бін Ібрагім Аль Халіфа набрав 88 голосів у другому турі, де, за правилами голосування, необхідна була лише більшість голосів.

Інфантіно став керівником ФІФА після свого співвітчизника – 79 літнього швейцарця Йозефа (Зеппа) Блаттера – який втратив посаду через корупційні скандали і звинувачення в некомпетентному розподілі фінансів ФІФА.

Джанні Інфантіно прийшов до керівного органу європейського футболу – Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) – в серпні 2000 року, у жовтні 2009 його призначили генеральним секретарем УЄФА.

Він вирішив балотуватися на виборах президента ФІФА після того, як президента УЄФА Мішеля Платіні відсторонили на 90 днів після початку розслідування корупційного скандалу.

До приходу в УЄФА Інфантіно обіймав посаду генерального секретаря Міжнародного центру спортивних досліджень Університету Нешатель.

Він вивчав юриспруденцію в Університеті Фрібурга в Швейцарії, вільно володіє п’ятьма мовами: італійською, французькою, німецькою, англійською та іспанською.

Джанні Інфантіно обраний президентом ФІФА до 2019 року.

XS
SM
MD
LG