Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровська міськрада запроваджує пропускний режим для журналістів


Дніпропетровська міськрада запроваджує пропускний режим для журналістів: допуск на сесію міськради 29 лютого відбуватиметься після акредитації та за перепустками. Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровської міської ради.

Зокрема, ЗМІ просять надати дані про журналістів, операторів та фотокореспондентів, а також інформацію про техніку, яку вони будуть використовувати під час сесії.

«Підтвердженням акредитації є перепустка, яку представники ЗМІ зможуть отримати 27 лютого 2016 року у приміщенні міської ради», – йдеться у повідомленні.

Водночас в «Інституті масової інформації» в суботу журналістам, які звернулись за коментарями, нагадали, що органи місцевої влади не мають права забороняти доступ журналістам, а акредитація має передбачати спрощену процедуру допуску, а не його обмеження, і її відсутність не може бути причиною недопуску представників ЗМІ.

«Новосформовані міські ради по всій Україні почали масово обмежувати доступ журналістів на відвідування засідань. Зокрема, такі випадки стали відомі у грудні 2015 року в Маріуполі, Миколаєві, Запоріжжі і Луцьку», – додали в «Інституті масової інформації».

Нові правила допуску на сесії міськради викликали обурення деяких користувачів соціальних мереж.

«Повідомлення про особливий порядок доступу журналістів на сесію 29 лютого: повний опис техніки, акредитаційні картки, все у кращих совкових традиціях «не пищать». Дуже хочеться запитати у авторів нових правил, читали вони Закон «Про місцеве самоврядування», але навіть не знаю кому його спрямувати. Коаліції два дні, а вже такі вибрики», – написав у Facebook активіст і журналіст Денис Давидов.

29 лютого Дніпропетровська міська рада збирається на третє засідання першої сесії. Планується, що на цьому засіданні буде обрано нового секретаря міськради.

XS
SM
MD
LG