Доступність посилання

ТОП новини

Через обвал у центрі Києва Кличко доручив перевірити всі аварійні будинки столиці


Міський голова Києва Віталій Кличко
Міський голова Києва Віталій Кличко

Міський голова Києва Віталій Кличко доручив перевірити всі будинки в столиці, що перебувають в аварійному стані, повідомляє в суботу сайт Київської міської державної адміністрації.

Як повідомили у мерії, голови райдержадміністрацій Києва мають здійснити перевірку всіх будинків столиці, які перебувають в аварійному стані, з метою «виявлення несанкціонованого проведення будівельно-ремонтних робіт та недопущення їх подальшого проведення, а також здійснення заходів для унеможливлення перебування там людей».

«Мер також доручив обов’язково залучити до перевірки спеціалістів Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у м. Києві, яка відповідає за надання декларацій на початок будівельних робіт», – йдеться в повідомленні КМДА.

Столичний мер також подякував рятувальникам, які сьогодні завершили роботи на місці обвалу будинку на вулиці Богдана Хмельницького.

27 лютого Державна служба з питань надзвичайних ситуацій України повідомила про завершення рятувальних робіт на місці обвалу будинку у Києві, під час яких врятували шістьох людей та витягнули з-під завалів тіла 2 загиблих. Аварійно-рятувальні роботи тривали три доби.

25 лютого у центрі Києва на вулиці Богдана Хмельницького в одному з будинків обвалилися кілька поверхів, під завалами опинилися будівельники. У ДСНС повідомили, що у відселеній п’ятиповерхівці під час розбирання внутрішньої стіни стався обвал перекриттів з п’ятого по перший поверх.

Міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що будівельні роботи у цьому будинк відбувалися з порушенням техніки безпеки і без будь-яких дозвільних документів.

Київська місцева прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею про порушення правил охорони праці, що спричинило тяжкі наслідки.

Раніше в коментарі Радіо Свобода екс-заступник головного архітектора столиці Віктор Глеба повідомив, що кожна третя пам’ятка архітектури у центрі Києва перебуває в аварійному стані. Радіо Свобода надіслало запит щодо цього питання до Міністерства культури і очікує на відповідь.

XS
SM
MD
LG