Доступність посилання

ТОП новини

У Херсоні збирають кошти на лікування тяжкохворої волонтерки


Громадські активісти Херсона проводять акцію зі збору коштів на лікування тяжкохворої активістки і волонтерки Валентини Крицак. Щоб допомогти жінці, в якої діагностували онкологічне захворювання, у місті 27-28 лютого організували ярмарок. Виручені кошти передадуть волонтерці, яка після складної операції потребує коштовного лікування і реабілітації.

Як передає кореспондент Радіо Свобода у Херсоні, в перший день ярмарку активістам вдалося зібрати близько 10 тисяч гривень. Відвідувачам заходу пропонували придбати книжки, картини, роботи майстрів декоративно-прикладного мистецтва, кулінарні вироби, взяти участь у фотосесії тощо.

Чимало людей нічого не купували, а просто кидали гроші у скриньку для пожертв.

Валентина Крицак – відомий херсонський активіст і волонтер. Восени 2013 року вона організувала першу на Херсонщині акцію на підтримку Евромайдану. Навесні 2014 року після анексії українського Криму Росією Валентина Крицак взяла участь в організації та проведенні акції протесту на кордоні з Кримом. Приблизно тоді ж вона організувала у Херсоні волонтерський центр, де було зібрано понад 100 тисяч гривень на придбання одягу, спорядження, продукти та предмети першої необхідності для українських військових на Донбасі.

XS
SM
MD
LG