Доступність посилання

ТОП новини

Керрі і Лавров вітають перемир’я в Сирії – МЗС Росії


Держсекретар США Джон Керрі та міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров
Держсекретар США Джон Керрі та міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров

З ініціативи американської сторони у суботу відбулася телефонна розмова держсекретаря США Джона Керрі та міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, в ході якої сторони привітали чинності режиму припинення вогню у Сирії. Про це йдеться в повідомленні на сайті МЗС Росії.

«Глави зовнішньополітичних відомств привітали набрання чинності режиму припинення бойових дій в Сирії, продовживши обговорення модальностей його повного втілення в життя, включаючи поглиблення координації по військовій лінії між Росією і США на систематичній основі. Розглядалися також перспективи відновлення міжсирійського переговорного процесу в інтересах політичного врегулювання конфлікту за сприяння Міжнародної групи підтримки Сирії», – йдеться в повідомленні.

У російському МЗС заявили також про обговорення Керрі та Лавровим окремих питань «двостороннього порядку денного». Про які саме питання йшлося не повідомляють.

Подробиць телефонної розмови Керрі та Лаврова Держдепартамент США наразі не повідомляє.

У Сирії з півночі 27 лютого почав діяти режим припинення вогню.

Координатор ООН щодо Сирії Стефан де Містура під час виступу у Женеві повідомив, що сторони конфлікту припинили стрілянину у Дамаску і прилеглому місті Дарая. Упродовж дня інформації про повітряні удари не було.

XS
SM
MD
LG