Доступність посилання

ТОП новини

У Європарламенті сьогодні презентують план реформування Верховної Ради – Гройсман


Голова Верховної Ради Володимир Гройсман повідомив, що в рамках «українського тижня» у Європейському парламенті українська делегація у понеділок презентує план реформування головного законодавчого органу України. Про це Гройсман повідомив 29 лютого на своїй сторінці у Facebook.

«Ми розпочинаємо вперше в історії український тиждень в Європарламенті. Сьогодні буде презентований план дій щодо реформи українського парламенту і перетворення його на сучасну європейську інституцію», – повідомив Гройсман.

Однією з ключових особливостей реформування Верховної Ради, як заявляв раніше Гройсман, є впровадження технологій електронного врядування, так званого «е-парламенту».

З понеділка до середи спікер і понад 40 українських депутатів обговорюватимуть з європейськими колегами, як налагодити комунікацію парламенту з населенням та урядом. В основі міжпарламентських дискусій буде «дорожня карта» для Верховної Ради, яку розробив екс-президент Європарламенту Пет Кокс.

Очікується, що за підсумками «українського тижня» в Брюсселі підпишуть «Адміністративну угоду про співробітництво» між секретаріатами Європарламенту і Верховною Радою.

XS
SM
MD
LG