Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровській міськраді достроково позбавили повноважень секретаря й створили коаліцію «під мера»


Депутати Дніпропетровської міської ради достроково позбавили повноважень секретаря міськради Загіда Краснова. Рішення ухвалили 29 лютого на третьому засіданні першої сесії міськради нового скликання.

На сесію зібралося 36 депутатів із 64. За позбавлення посади секретаря проголосували одностайно.

Окрім того, депутати проголосували за створення в раді коаліції на підтримку мера Бориса Філатова, до неї увійшли представники фракцій «Укропу», «Самопомочі» та частина «Опозиційного блоку», а також один депутат від «Блоку Петра Порошенка».

«Я щиро вдячний кожному з вас за вашу принципову позицію і громадянську мужність», – сказав міський голова Борис Філатов.

Також депутати міськради призначили шістьох заступників мера, якими стали Дмитро Погребов, Михайло Лисенко, Олена Молошна, Олександр Санжара, Світлана Єпіфанцева та Олексій Григорук.

У повному складі проігнорувала сесію фракція «Громадська сила» і частина «Опозиційного блоку», яка не увійшла до більшості у міськраді. В «Опозиційному блоці» назвали цю сесію «бутафорською», а депутатів фракції, які вступили до коаліції з «Укропом», – «тушками».

«Тушки», що пройшли до Дніпропетровської міської ради за списками «Опозиційного блоку», але зрадили інтереси городян за посади і гроші, були виключені з партії і з фракції «Опозиційний блок», – заявила керівник фракції в міськраді Наталія Начар’ян.

На місцевих виборах в жовтні 2015 року до міськради Дніпропетровська пройшли п’ять фракцій, спершу вони гуртувались у практично однакові за чисельністю групи по 32 депутати: з одного боку були «Опозиційний блок» та «Громадська сила», з іншого – «Укроп», «Самопоміч» і Блок Петра Порошенка «Солідарність». Це створило конфліктну ситуацію в мерії: міський голова Борис Філатов не мав більшості, яка б його підтримувала, сесії не проводили.

29 грудня 2015 року в Дніпропетровську депутати від «Опозиційного блоку» і «Громадської сили» скликали виїзне засідання сесії міськради в будівлі Амур-Нижньодніпровської районної ради і обрали секретаря. Ним став керівник «Громадської сили», бізнесмен Загід Краснов. У засіданні брало участь 35 депутатів міськради з 64, в основному депутати від «Опозиційного блоку та «Громадської сили». 19 лютого 2016 року стало відомо, що суд зупинив рішення цієї сесії. 24 лютого в міськраді заявили про створення коаліції більшості на підтримку мера з фракцій «Укропу», «Самопомочі» й частини депутатів «Опозиційного блоку».

XS
SM
MD
LG