Доступність посилання

ТОП новини

Пожежу на заводі під Дніпропетровськом розслідують як умисне знищення майна – поліція


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Через пожежу на заводі теплоізоляційних матеріалів біля Дніпропетровська відкрито кримінальне провадження. Інформацію про це Радіо Свобода підтвердили в обласному управлінні Національної поліції.

Як повідомили в поліції, кримінальне провадження відкрили за частиною 2 статті 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна).

За даними поліції, пожежа сталася 26 лютого близько 4-ї ранку в селі Самарівка Дніпропетровського району: вночі на територію підприємства проникло кілька невідомих чоловіків у балаклавах, які скотчем зв’язали руки охоронцеві та працівникам складу.

«Вони облили приміщення складу запалювальною рідиною та за допомогою факелів підпалили його. Після цього зловмисники втекли з місця злочину», – повідомили в поліції.

За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, аби загасити пожежу, рятувальникам знадобилось понад дві з половиною години. Постраждалих немає, водночас вогнем знищено металеві конструкції ангару площею в понад 500 квадратних метрів і вторинна сировина (папір і пластик) на загальній площі 3 тисячі квадратних метрів.

Водночас у понеділок на підприємстві заявили, що пов’язують пожежу із зумисним підпалом. За словами директора підприємства Михайла Строценка, невідомі увірвалися на територію заводу вночі, у руках вони тримали зброю, якою погрожували персоналу. Він зазначає, що перед підпалом невідомі вилучили жорсткі диски комп’ютерів з усією інформацією та документацією виробництва. На підприємстві оцінюють збитки від пожежі в понад 5 мільйонів гривень.

XS
SM
MD
LG