Доступність посилання

ТОП новини

Медуніверситет: перепустки з мапою України без Криму замінили ще до втручання Мінінформполітики


Голова студентської ради Національного медичного університету імені Богомольця Ілля Бурлаченко повідомив у понеділок, що ситуація з картками-електронними перепустками до гуртожитку, на яких мапа України була зображена без Криму, була повністю вирішена ще до потрапляння фото бракованих карток у соцмережі та реакції інтернет-ЗМІ.

Як написав він у фейсбуці ввечері 29 лютого, ті перепустки почали видавати мешканцям одного з гуртожитків увечері 25 лютого, та після того, як помітили, що мапа України на зворотній поверхні карток із нової партії зображена без півострова Крим, видача перепусток зупинилась, а видані картки були відкликані в мешканців гуртожитку в повному обсязі. Адміністрація студентського містечка НМУ негайно звернулась до виробника, приватного підприємства, за поясненнями. Фірма-виробник принесла вибачення та в терміновому порядку перевипустила тираж перепусток, цього разу з картою України з Кримом. І нові картки почали видавати мешканцям студентського гуртожитку вже ввечері 26 лютого.

«У подальшому адміністрація НМУ розриває будь-які відносини з фірмою-виробником електронних пластикових карток. Наразі в університеті проводиться внутрішнє службове розслідування, з осіб, відповідальних за співпрацю з виробником карток, взяті доповідні та вирішується питання про дисциплінарне стягнення», – додав Бурлаченко.

Про те, що видачу перепусток припинили одразу після того, як помітили відсутність Криму на звороті, а вже наступного дня фірма-виробник вибачилась і в терміновому порядку, безкоштовно перевипустила тираж, цього разу вже з Кримом, іще 27 лютого писала у фейсбуці й ректор НМУ Катерина Амосова.

Удень 29 лютого в Міністерстві інформаційної політики України повідомили, що направили через ті перепустки медуніверситету без Криму на мапі України листи до міністерств освіти, охорони здоров’я, а також СБУ й ГПУ з проханням з’ясувати обставини і вжити відповідні заходи реагування. Як написала у фейсбуці радник міністра інформполітики з питань Криму Еміне Джеппар, «розповсюдження офіційних пропускних документів із картою України без позначення АР Крим установою державної форми власності є неприпустимим» і «має характер підтримки уповноваженими особами вишу збройної зовнішньої агресії Росії».

XS
SM
MD
LG