Доступність посилання

ТОП новини

США обіцяють підтримку Іраку у відновленні контролю над Мосулом


Еш Картер
Еш Картер

США нададуть більш активну підтримку іракським силам, щоб забрати місто Мосул з-під контролю екстремістського угруповання «Ісламська держава». Як повідомив міністр оборони США Аштон Картер, очікується, що допомога буде більшою, ніж при звільненні Рамаді.

Сполучені Штати будуть надавати більше матеріально-технічне забезпечення для іракських наземних операцій і допомагатимуть в створенні тимчасових мостів, що дозволять іракським силам пересуватися по місту, через яке протікає річка Тигр, сказав Картер.

«Йдеться про додаткові речі, які ми запропонували раніше, коли вони були необхідні в Рамаді, але можуть бути цілком корисними, коли іракські сили рухатимуться на північ», – додав міністр оборони США, зауваживши, що в питанні взяття під контроль Мосула, провідна роль належатиме саме військовим силам Іраку.

Мосул є другим за величиною містом Іраку, захопленим бойовиками два роки тому.

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США, генерал Джозеф Данфорд раніше заявляв, що операція у Мосулі буде масштабнішою, ніж груднева у Рамаді, тому що велика територія Мосула вимагатиме і більшої підтримки.

XS
SM
MD
LG