Доступність посилання

ТОП новини

Махніцький заявляє про намір прийти на допит до ГПУ 2 березня


Олег Махніцький
Олег Махніцький

Колишній виконувач обов’язків генерального прокурора України Олег Махніцький має намір прийти на допит до Головного слідчого управління Генеральної прокуратури 2 березня. Про це він повідомив на свої сторінці у Facebook.

За словами Махніцького, про те, що ГПУ хоче допитати його, він дізнався зі ЗМІ.

«Проте час, на коли мене викликають, не вказаний, жодних повідомлень з цього приводу не отримував. Тому, в аналогічний спосіб, повідомляю, що прибуду для допиту в Головне слідче управління ГПУ… Оскільки, відповідно до Кримінального процесуального кодексу України, принципами кримінального процесу є публічність, гласність і відкритість, запрошую представників ЗМІ взяти участь у висвітленні цього заходу. Якщо буду ще живий», – написав Махніцький.

25 лютого у прес-службі Генеральної прокуратури України повідомили, що Махніцького хочуть допитати як свідка.

У ГПУ зазначили, що з грудня 2015 року до лютого 2016 року телефонували на номер, який був у користуванні колишнього виконувача обов’язків генпрокурора Махніцького, з метою запросити його для допиту як свідка, однак цей номер оператором мобільного зв’язку не обслуговується. Також, за даними ГПУ, пріоритетними листами направлено повістки Махніцькому за адресами його проживання у Львові й Києві, однак повістки повернулися у зв’язку з тим, що адресат за вказаними адресами не проживає.

У Генпрокуратурі нагадали, що розслідують кримінальне провадження за фактами перевищення своїх службових повноважень службовими особами ГПУ, які чинили перешкоди в проведенні досудового розслідування у кримінальних провадженнях за фактами протидії протестним акціям, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Від 24 лютого до червня 2014 року Махніцький виконував обов’язки генпрокурора України.

XS
SM
MD
LG