Доступність посилання

ТОП новини

УВКБ ООН: Європа «на порозі гуманітарної кризи, яку сама провокує»


Мігранти і біженці чекають на перевірку на кордоні Македонії і Сербії, 29 січня 2016 року
Мігранти і біженці чекають на перевірку на кордоні Македонії і Сербії, 29 січня 2016 року

Управління верховного комісара ООН у справах біженців критикує європейські країни через недостатні зусилля у боротьбі з кризою, що виникла через наплив мігрантів, і запровадження додаткових обмежень щодо перетину кордону, які порушують закон.

Речник управління Адріан Едвардс заявив, що Європа зараз перебуває «на порозі гуманітарної кризи, яку сама провокує».

Едвардс повідомив Радіо Свобода, що 131,7 тисячі мігрантів перетнули Середземне море у перші два місяці 2016 року, що майже дорівнює загальній кількості у першій половині минулого року.

УВКБ ООН також наголосило, що умови, в яких у Греції живуть 24 тисячі біженців, призвели до нестачі їжі, води і притулку, що розпалює напруженість і сутички.

29 лютого Македонія застосувала сльозогінний газ і шумові гранати для розгону кількох сотень мігрантів, які штурмували пункт пропуску на кордоні з Грецією. Президент Македонії Джорґе Іванов заявив, що його країна може повністю закрити так званий «балканський маршрут» для мігрантів.

За даними грецької влади, понад 20 тисяч мігрантів перебувають у Греції через обмеження в перетині кордону, запроваджені Македонією, Сербією і Австрією, через які пролягає маршрут мігрантів, що прямують до Німеччини й інших країн Євросоюзу.

Міжнародна організація з міграції минулого місяця повідомила, що число мігрантів і біженців, які прибули до Італії і Греції в 2016 році, перевищило 100 тисяч. Більшість із них походять із країн, де тривають конфлікти: Сирії, Іраку, Афганістану.

XS
SM
MD
LG