Доступність посилання

ТОП новини

У Севастополі ліміти електрики були набагато менші від необхідного – чиновники


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У підконтрольному Росії уряді Севастополя повідомляють, що в зв’язку з проведенням ремонтних робіт у мережах «Крименерго» ліміт електроенергії, виділений Севастополю за минулу добу, був значно нижчий від необхідного місту. Про це на засіданні оперативного штабу з ліквідації надзвичайної ситуації сказав технічний директор філії «Севастопольенерго» Віктор Шульженко, повідомляє прес-служба російського уряду Севастополя.

«Ліміт становив від 146 до 172 МВт, у зв’язку з цим вводився графік обмеження подачі електроенергії «три через три». Будинки, обладнані електроплитами, вимикаються не більше ніж на дві години. Станом на ранок 1 березня – ліміт 172 МВт, обмеження не вводилися», – розповів він.

За даними відомства, для економії електроенергії в Севастополі повністю обмежений рух міського електротранспорту. Для забезпечення пасажирських перевезень 1 березня на маршрути доданий автомобільний транспорт, повідомляють чиновники.

Від початку цього тижня підконтрольні Росії міськадміністрації Криму повідомляють про економію електрики в зв’язку з роботами зі введення третьої нитки енергомоста з Росії до Криму. Міста відмовляються від вуличного освітлення, зупиняють роботу деяких підприємств.

30 грудня 2015 року до Криму перестала надходити електроенергія з материкової України через пошкодження, ймовірно, у результаті вибуху, електроопори в Херсонській області. Зараз лінія електропередач, якою постачалось до Криму до 250 мегаватів, відновлена, проте електроенергія не надходить, бо закінчилась дія контракту щодо постачання електрики на півострів, який від початку 2014 року анексований Росією.

Зараз анексований Росією Крим забезпечується за рахунок власної генерації, привезених генераторних установок з Росії і енергомостом із сусідньої Росії. Енергоміст не витримує навантажень,часто відбуваються аварії. Багато жителів скаржаться на несправедливий розподіл електроенергії по регіонах півострова.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG