Доступність посилання

ТОП новини

ВСУ переніс розгляд законності зняття недоторканності з депутата Мосійчука на 2 березня


Ігор Мосійчук в оточенні співробітників СБУ йде до виходу з будівлі Верховної Ради, 17 вересня 2015 року
Ігор Мосійчук в оточенні співробітників СБУ йде до виходу з будівлі Верховної Ради, 17 вересня 2015 року

Верховний суд України переніс на 2 березня розгляд щодо оскарження рішення Вищого адміністративного суду про незаконність зняття недоторканності з народного депутата Ігоря Мосійчука від фракції Радикальної партії Олега Ляшка.

Перед цим суд заслухав свідчення представників Верховної Ради, які наполягають, що відповідне рішення Ради не підлягає оскарженню в судах адміністративної юрисдикції.

17 вересня 2015 року Верховна Рада дала згоду на притягнення Мосійчука до кримінальної відповідальності, затримання й арешт, після чого його затримали силовики в будівлі парламенту. Перед голосуванням генеральний прокурор Віктор Шокін показав депутатам відео, на якому депутат нібито отримує хабар. Сам парламентар назвав відео неправдивим, а обвинувачення на його адресу – політичною помстою.
Ігоря Мосійчука підозрюють у вчиненні правопорушень, передбачених п’ятьма статтями Кримінального кодексу, зокрема в одержанні неправомірної вигоди.

17 листопада 2015 року Вищий адміністративний суд України визнав незаконною постанову Верховної Ради про зняття депутатської недоторканності й згоду на арешт народного депутата від фракції Радикальної партії Ігоря Мосійчука. Суд постановив скасувати цей документ.

Як згодом пояснили у ВАСУ, скасування постанови Верховної Ради про зняття недоторканності з депутата Мосійчука пов’язане з тим, що питання про надання згоди на притягнення його до кримінальної відповідальності, затримання й арешт були розглянуті з низкою порушень регламенту.

XS
SM
MD
LG