Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу сепаратисти 47 разів обстріляли позиції ЗСУ – штаб АТО


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі штабу АТО у середу повідомили, що проросійські сепаратисти на Донбасі за минулу добу здійснили 47 обстрілів на донецькому, маріупольському та луганському напрямках. Про це йдеться в повідомленні прес-центру на сторінці у Facebook.

«На Світлодарській дузі ворог обстріляв наші опорні пункти в Майорську – з мінометів калібру 82 міліметри, а в Зайцевому та Новгородському – з гранатометів та великокаліберних кулеметів. Неподалік тимчасово окупованого Донецька в черговий раз були обстріляні з різних видів зброї українські позиції в Опитному, Пісках та Авдіївці. Неспокійною була ситуації в районі Мар’їнки та Красногорівки. Порушуючи Мінські угоди бойовики вели вогонь по позиціях наших підрозділів з мінометів в Талаківці, Чермалику, Гнутовому, Красногорівці та Невельському. За добу терористи 8 разів обстріляли українських військовослужбовців, випустивши при цьому 58 мін», – йдеться в повідомленні.

За даними штабу, після півночі бойовики знизили свою активність. Інформації про постраждалих в результаті обстрілів українських військових немає.

Донецькі сепаратисти на своїх сайтах пишуть, що напередодні українські військові обстріляли з важкого озброєння західні околиці Донецька і Красногорівку. Сепаратисти з угруповання «ЛНР» про обстріли не повідомляють.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG