Доступність посилання

ТОП новини

Суд Росії у справі Савченко проведе дебати – адвокат


Адвокат Надії Савченко Ілля Новіков тримає під час засідання суду фото колишнього співробітника адміністрації президента Росії Павла Карпова. Донецьк Ростовської області. 1 лютого 2016 року
Адвокат Надії Савченко Ілля Новіков тримає під час засідання суду фото колишнього співробітника адміністрації президента Росії Павла Карпова. Донецьк Ростовської області. 1 лютого 2016 року

Суд у російському Донецьку проведе сьогодні дебати на засіданні у справі української громадянки, народного депутата Надії Савченко. Про це повідомив на сторінці у Twitter один з її адвокатів Ілля Новіков. За його словами, до початку засідання сторона захисту підготувала деякі висновки експертів щодо голосів, які можуть належати екс-ватажку угруповання «ЛНР» Олександру Болотову та колишньому співробітнику адміністрації президента Росії Павлу Карпову.

«Пам'ятаєте Павла Карпова з АП (Росії – ред.), який командував вивезенням Надії в РФ? Це він говорив з Болотовим про «бабусю».100%... Тепер ми можемо документально довести, що АП та ФСБ тримали пальці в цій операції набагато раніше, ніж Савченко опинилася в Воронежі», – написав Ілля Новіков.

Захист Надії Савченко і раніше повідомляв, що має запис телефонних переговорів щодо Савченко між Павлом Карповим і Олександром Болотовим. До того Савченко впізнала в одному зі своїх викрадачів помічника радника президента Росії Суркова, колишнього співробітника адміністрації президента Росії Павла Карпова. Але 1 лютого російський суд відмовився їх допитати.

У середині грудня російський суд продовжив арешт Надії Савченко до 16 квітня. У Росії її звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG