Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Сербії закликав провести дочасні парламентські вибори 24 квітня


Александр Вучич
Александр Вучич

Прем'єр-міністр Сербії Александр Вучич у середині свого терміну закликав провести в країні дострокові парламентські вибори 24 квітня. Про це він сказав в ефірі державного телебачення, зазначивши, що надалі шукатиме шляхів для вступу країни у ЄС.

«Це буде референдум щодо того, чи хоче Сербія стати сучасною європейською країною в 2020 році, хоче вона в майбутнє, чи у минуле», – сказав Вучич.

Він заявив, що потребує повного терміну перебування на посаді прем’єра, щоб провести реформи і поставити Сербію на твердий шлях вступу в ЄС протягом 4 років.

«Я скажу вам, чого хочу досягти в найближчі чотири роки. Я хочу, щоб наша система освіти та охорони здоров’я досягли сучасного європейського рівня. Хочу, щоб кожна людина в Сербії мала гідну роботу, щоб ми викорінили бідність і забезпечили сім’ям вищий рівень життя. Ми повинні продовжувати нашу боротьбу з корупцією і привести нашу країну до одного закону для всіх», – додав Вучич.

Він також заявив, що за останні роки Сербія здійснила поступ у сфері бізнесу і перестрибнула за два роки з 91-го на 59-е місце за «легкістю ведення бізнесу» відповідно до даних Світового банку.

Прогресивну партію Вучича в умовах роздрібненої сербської опозиції вважають фаворитом на виборах, що проходитимуть на 2 роки раніше від планованих у 2018-му. На попередніх виборах партія нинішнього прем’єра здобула 158 з 250 місць у парламенті.

XS
SM
MD
LG