Доступність посилання

ТОП новини

Сайдік: сторони конфлікту на Донбасі мають до 31 березня скласти карти розмінування


Мартін Сайдік
Мартін Сайдік

Сторони конфлікту на сході України до 31 березня мають забезпечити позначення зон розмінування на Донбасі, повідомив спеціальний представник голови ОБСЄ в тристоронньої контактній групі по Україні Мартін Сайдік.

За його словами, на засіданні контактної групи 2 березня був підписаний відповідний документ.

Спецпредставник ОБСЄ уточнив, що згідно з підписаними документами, розмінуванню підлягають в пріоритетному порядку території, що безпосередньо прилягають до контрольно-пропускних пунктів на лінії зіткнення, що використовується для переміщення цивільних осіб, а також уздовж доріг, що ведуть до цих пунктів.

Сторони також зобов’язалися провести відповідну роз’яснювальну роботу з місцевим населенням, додав він.

«Координацією питань розмінування займатиметься спільний центр контролю і координації за сприяння спеціальної моніторингової місії ОБСЄ», – сказав Сайдік.

За офіційними даними, від початку бойових дій на сході України працівники ДСНС очистили від вибухонебезпечних предметів і боєприпасів близько 11 тисяч гектарів землі, 38 гектарів водних акваторій, понад тисячу соціальних і житлових об’єктів. Спеціалісти вилучили і знешкодили близько 50 тисяч вибухонебезпечних предметів, 740 з яких були спеціально встановлені і замасковані під побутові речі, у тому числі дитячі іграшки.

XS
SM
MD
LG