Доступність посилання

ТОП новини

Суд задовольнив клопотання захисту Краснова про відвід судді


Станіслав Краснов в суді, 1 березня 2016 року
Станіслав Краснов в суді, 1 березня 2016 року

Шевченківський районний суд Києва задовольнив клопотання захисту керівника «Цивільного корпусу «Азов – Крим» Станіслава Краснова про відвід судді Валентини Малиновської.

Планується призначення нового судді через електронну систему розподілу суддів.

1 березня захист Краснова заявив про відвід судді Шевченківського районного суду Малиновської.

Крім того, під час сьогоднішнього засідання Краснова шпиталізували із залу Шевченківського райсуду. Лікарі «швидкої допомоги» заявили, що його стан здоров’я не дозволяє перебувати на засіданні.

Як повідомив кореспондент Радіо Свобода, прокурори повідомили, що зараз керівникові «Цивільного корпусу «Азов – Крим» інкримінують лише незаконне поводження зі зброєю, його підозрюють у зберіганні тротилу і гранат. За даними сторони обвинувачення, наразі у справі Краснова не йдеться про зв’язки з іноземними спецслужбами, про які заявляли в СБУ.

Раніше сьогодні керівник «Цивільного корпусу «Азов-Крим» на прес-конференції заявив, що про всі контакти з представниками іноземних спецслужб повідомляв українським спецслужбам, але не СБУ. Він відмовився коментувати інформацію СБУ про його поїздку в Білорусь, під час якої, за словами представника СБУ Олександра Ткачука, Краснов контактував із куратором з російських спецслужб.

Краснов наполягає, що СБУ сфальсифікувала справу проти нього і мститься за викриття незаконної діяльності представників правоохоронних органів України у 2013 році на території Криму.

На обличчі у Краснова видно сліди ударів, яких він, за його словами, зазнав під час затримання співробітниками спецназу СБУ під Києвом 28 лютого.

Інформація про затримання Краснова з’явилася 28 лютого. У Службі безпеки України пізніше заявили, що підозрюють Краснова в підготовці замаху на одного з лідерів громадянської блокади Криму за завданням російських спецслужб. У ніч на 2 березня Краснов був звільнений з ізолятора СБУ після закінчення передбаченого законодавством терміну тримання під вартою до рішення суду про обрання запобіжного заходу.

У громадській організації «Цивільний корпус «Азов – Крим» всі звинувачення щодо Краснова спростовують і вважають їх сфальсифікованими.

XS
SM
MD
LG