Доступність посилання

ТОП новини

ВАСУ відмовив колишньому судді Кірєєву в задоволенні позову до президента


Родіон Кірєєв зачитує вирок Юлії Тимошенко: сім років позбавлення волі, Київ, 11 жовтня 2011 року
Родіон Кірєєв зачитує вирок Юлії Тимошенко: сім років позбавлення волі, Київ, 11 жовтня 2011 року

Вищий адміністративний суд України відмовив колишньому судді Печерського районного суду Києва Родіонові Кірєєву в задоволенні позовних вимог визнати незаконним указ президента України Петра Порошенка, яким його звільнили з посади у зв’язку з порушенням присяги судді.

«Суд розглянув справу за позовом Кірєєва до президента України Порошенка про визнання незаконним указу президента України і постановив відмовити в задоволенні позову Родіона Кірєєва про визнання незаконним указу президента від 18 січня 2016 року про звільнення суддів у частині звільнення його з посади судді Печерського районного суду», – мовиться в резолютивній частині рішення, яку наводить агентство «УНІАН».

Адвокат Кірєєва, який представляв його інтереси в суді, Володимир Вак заявив після завершення судового засідання, що оскаржить це рішення у Верховному суді України.

Як мовилося в поясненні до оскаржуваного Кірєєвим указу президента, «за висновком Вищої ради юстиції, під час розгляду кримінальної справи за обвинуваченням колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко він (Кірєєв – ред.) безпідставно змінив запобіжний захід із підписки про невиїзд на тримання під вартою, чим допустив свавільне та незаконне позбавлення її волі».

На початку минулого року Верховна Рада дозволила затримання та арешт на той час судді Печерського райсуду Києва Родіона Кірєєва, який виніс вирок у «газовій» справі щодо колишнього прем’єра Юлії Тимошенко.

З квітня 2014 року генпрокуратура розслідує кримінальне провадження, відкрите щодо Родіона Кірєєва. За даними відомства, суддя він «виніс завідомо неправосудну постанову про зміну підсудній Тимошенко запобіжного заходу із підписки про невиїзд на взяття під варту».

XS
SM
MD
LG