Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: за минулу добу з боку сепаратистів було 62 обстріли позицій ЗСУ


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі штабу АТО у четвер повідомили, що упродовж 2 березня проросійські сепаратисти на Донбасі здійснили 62 обстріли позицій Збройних сил України. Про це йдеться в повідомленні на сторінці прес-центру у Facebook.

«На донецькому напрямку терористи здійснили 34 обстріли укріплень українських бійців. З гранатометів різних систем та кулеметів великого калібру російські найманці вели вогонь по опорних пунктах поруч з Троїцьким, Красногорівкою, Опитним, Пісками, Зайцевим та Луганським. На маріупольському напрямку з 82 та 120-міліметрових мінометів бойовики обстрілювали позиції під Гнутовим та Талаківкою, з БМП-2 під Новотроїцьким та Гранітним. З гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів терористи вели вогонь по опорних пунктах поблизу Мар’їнки», – йдеться в повідомленні.

За даними штабу, українські військові змушені були дати відсіч сепаратистам через їхню збройну провокацію поблизу Новотроїцького.

«Отримавши гідну відсіч від наших бійців з БМП-1, АГС та стрілецької зброї бойовики відійшли в напрямку Докучаєвська. Неприцільний вогонь з мінометів вівся по наших укріплення поблизу Водяного, Павлополя, Талаківки та Гнутового», – додали у штабі.

Інформації про постраждалих в результаті обстрілів українських військових немає.

Донецькі сепаратисти на своїх сайтах пишуть, що напередодні українські військові обстріляли селища Жовтневе в Куйбишевському районі. За даними бойовиків, серед озброєння, яке використала українська сторона, були міномети 82-міліметрового калібру. Сепаратисти з угруповання «ЛНР» про обстріли не повідомляють.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG