Доступність посилання

ТОП новини

Понад 135 мільйонів гривень витратили на роботу Мінінформполітики у 2015 році


Бюджетні видатки на роботу Міністерства інформаційної політики України у минулому році становлять 135 мільйонів гривень.

Така інформація міститься на сайті Державного казначейства України в розділі «Виконання Державного бюджету» , повідомляє #Точно, проект Радіо Свобода.

Значну частину – 128,4 мільйони гривень витрачено на виробництво і трансляцію телерадіопрограм для державних потреб, а також на збирання, обробку та розповсюдження офіційної інформаційної продукції. 3,81 мільйона гривень витратили на апарат міністерства. Ще 2,8 мільйона – на підготовку і розміщення інформації, спрямованої на забезпечення захисту національного інформаційного простору, у світових і вітчизняних ЗМІ.

У 2016 році на роботу Мінінформполітики в бюджеті закладено понад 112 мільйонів гривень. З яких, зокрема 15,6 мільйона гривень виплатять заробітною платою, а 1,7 мільйона витратять на оплату комунальних послуг. Більше ніж 108 мільйонів гривень складуть видатки споживання.

Наприкінці січня посол США Джеффрі Пайєтт застеріг владу України від створення «фабрики тролів» на зразок російських пропагандистських ресурсів.

Пайєтт зазначив, що для України важливо боротися з корупцією і розвивати професійні й вільні від олігархічного контролю медіа, які б надавали об’єктивну інформацію, а також захищати свободу слова і плюралізм думок.

У відповідь в Мінінформполітики заявили, що «тролів» у міністерстві інформації немає.

XS
SM
MD
LG