Доступність посилання

ТОП новини

Савченко: не визнаю ні вини, ні вироку, ні російського суду


Надія Савченко
Надія Савченко

Громадянка України, народний депутат України Надія Савченко, обвинувачена в Росії в причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі, заявляє, що не визнає ні вини, ні вироку, ні російського суду. Про це йдеться в опублікованому на її сторінці в Facebook останньому слові Савченко, яке вона мала виголосити сьогодні, але суд відклав його на 9 березня.

Вона зазначає, що в разі обвинувального вироку апеляції не буде.

«Про який справедливий суд тут може бути мова? У Росії суду і слідства немає! Тут є фарс лялькових маріонеток Кремля, і я вважаю абсолютно зайвим витрачати час свого життя на те, щоб брати в ньому участь!..Тому апеляції не буде, а буде от що: після вироку я продовжу голодування ще на десять днів, доки вирок не вступить в силу, і це незалежно від перекладу вироку українською мовою, бо з перекладом вони вміють довго час тягнути. Через десять днів я оголошу сухе голодування, і тоді в Росії є не більше ніж десять днів, щоб повернути мене в Україну, звідки викрали! І мене не хвилює, яким чином вони будуть це обґрунтовувати», – заявляє Савченко.

Сьогодні у суді в російському Донецьку продовжився розгляд справи Савченко. Під час сьогоднішнього засідання суду виступили адвокати українки, також з останнім словом мала виступити Савченко. Проте суд переніс засідання на 9 березня, після такого рішення Савченко оголосила сухе голодування.

Напередодні прокурори попросили для українки 23 роки ув’язнення. Захист заявив, що не заперечуватиме проти вимог прокурорів, оскільки її звільнення залежить не від рішення суду, а від політичних переговорів.

Надія Савченко закликала суд не зволікати з вироком, заявивши, що в разі зволікання оголосить сухе голодування.

У грудні минулого року громадянка України оголосила голодування на знак протесту проти процесу і тримає його досі.

Надію Савченко у Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG