Доступність посилання

ТОП новини

До виборів міського голови Кривого Рогу зареєстрували 15 кандидатів


Криворізька міська виборча комісія повідомила, що зареєструвала ще 6 кандидатів на посаду міського голови. Таким чином, у виборах міського голови Кривого Рогу візьме участь 15 кандидатів, адже 2 березня сплив останній термін подання заяв кандидатів на реєстрацію.

За даними виборчкому, в четвер розглянули документи 8 претендентів: Ярослава Шрама, Світлани Сови, Олексія Кривенка, Олександра Крижова, Василя Сердюкова, Семена Семенченка, Едуарда Комара та Вікторії Шилової. Двом останнім було відмовлено в реєстрації через ненадання належних документів, зокрема, Едуардові Комарові – через відсутність довідки про внесення застави.

У Кривому Розі документи на реєстрацію кандидатами на вибори міського голови, які відбудуться 27 березня, подавали загалом 17 осіб.

За інформацією виборчкому, 29 лютого, під час чергового засідання, члени міськвиборчкому ухвалили реєстрацію чотирьох кандидатів: трьох самовисуванців – Олега Бойченка, Олега Косяка, Наталії Левицької, – а також висуванця від партії «Укроп», керівника місцевого осередку партії Миколи Колесника. Раніше ТВК зареєструвала ще 5 кандидатів: чотирьох самовисуванців (Яну Беркут, Інну Іванченко, Олександра Наторова та чинного міського голову Юрія Вілкула) та висуванця від партії «Народний контроль» Ігоря Левицького.

Реєстрація кандидатів на мера Кривого Рогу тривала 10 днів – з 22 лютого по 2 березня.

За офіційними даними, у Кривому Розі на виборах 15 листопада 2015 року за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 49,25% виборців, а за його суперника, висуванця «Об’єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 48,83%. Різниця між кандидатами склала лише 752 голоси з майже 178 тисяч визнаних дійсними. Понад два місяці в місті тривали протести «проти фальшувань результатів виборів». «Опозиційний блок» вважає ті вибори законними.

Верховна Рада України призначила позачергові вибори мера Кривого Рогу Дніпропетровської області на 27 березня 2016 року.

XS
SM
MD
LG