Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародні резерви України з початку року зросли на 1,8% – Нацбанк


Національний банк України повідомив, що за перші два місяці 2016 року обсяг міжнародних резервів України збільшився на 1,8% або на 238 мільйонів доларів США.

За попередніми даними, ці резерви станом на 1 березня 2016 року становили 13 мільярдів 538 мільйонів доларів США в еквіваленті. Порівняно з лютим 2015 року резерви зросли в 2,4 раза, мовиться в повідомленні.

За результатами лютого обсяг міжнародних резервів України покриває 3,4 місяця імпорту і є достатнім для виконання зобов’язань і поточних операцій уряду та Національного банку України, заявили в Нацбанку.

За програмою допомоги Міжнародного валютного фонду, українські золотовалютні резерви мали скласти 18 мільярдів доларів іще до кінця 2015 року. Цього показника не вдалося досягти, зокрема, й через відтермінування наступного, третього траншу від фонду на суму в 1,7 мільярда доларів. Його надходження постійно відкладається через те, що уряд України досі не узгодив текстову частину меморандуму, який має бути відправлений до штаб-квартири МВФ у Вашингтон для завершення другого перегляду програми реформ, схваленої в березні 2015 року.

XS
SM
MD
LG