Доступність посилання

ТОП новини

Яресько: Україна продовжує роботу над меморандумом з МВФ, це «живий документ»


Наталія Яресько
Наталія Яресько

Україна продовжує роботу над узгодженням меморандуму з Міжнародним валютним фондом для отримання чергового траншу кредиту, повідомила міністр фінансів України Наталія Яресько.

«Нічого не змінилося: ми маємо меморандум, який оновлюється раз на два тижні. Це живий документ – з кожним тижнем щось змінюється», – пояснила міністр.

Голова Мінфіну висловила переконання, що транш буде виділений, але не змогла спрогнозувати коли саме.

10 лютого директор-розпорядник МВФ Крістін Лаґард заявила, що фонду буде складно продовжувати співпрацю з Україною без належної боротьби з корупцією. Вона також висловила стурбованість «повільним прогресом, який демонструє Україна в поліпшенні державного управління, в боротьбі з корупцією і в зниженні впливу корисливих інтересів на політику».

Директор-розпорядник МВФ наголосила, що дії лідерів України мають бути спрямовані на те, щоб повернули державу на «обнадійливий шлях реформ».

Зараз Україна і МВФ узгоджують меморандум про другий перегляд програми розширеного фінансування. За рішенням Ради директорів фонду Україна отримає чи не отримає третій транш кредиту в обсязі 1,7 мільярда доларів.

XS
SM
MD
LG