Доступність посилання

ТОП новини

Європейська рада схвалила продовження санкцій проти Януковича і ще 15 екс-чиновників


Віктор Янукович
Віктор Янукович

Європейська рада схвалила продовження санкцій проти колишнього президента України Віктора Януковича і ще 15 колишніх чиновників. Відповідне рішення ухвалили 4 березня, повідомляє прес-служба Європейської ради.

Раніше цього місяця посли країн ЄС вирішили продовжити санкції проти колишнього президента України Віктора Януковича і ще 15 колишніх чиновників.

Із початкового списку виключили екс-міністра охорони здоров’я України Раїсу Богатирьову.

Рішення має бути опубліковане в офіційному журналі ЄС 5 березня.

У січні дипломати Європейського союзу провели дебати щодо продовження санкцій, пов’язаних з анексією Криму та проти Януковича і його соратників. Термін дії цих санкцій спливає 6 березня.

Раніше видання Wall Street Journal попереджало, що через бездіяльність української прокуратури санкції щодо Януковича і його оточення можуть скасувати вже навесні. Ці санкції передбачають замороження активів та заборону на в’їзд.

Проти Януковича та ще 16 чиновників обмеження були запроваджені через підозри у незаконному привласненні державних коштів і порушенні прав людини. У європейському санкційному списку за дії проти територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України перебуває 149 осіб та 37 компаній.

XS
SM
MD
LG