Доступність посилання

ТОП новини

У міськраді Дніпродзержинська запровадили «день у вишиванках»


Ілюстраційне фото (©Shutterstock)
Ілюстраційне фото (©Shutterstock)

У міській раді Дніпродзержинська запровадили «один день у вишиванках»: раз на тиждень чиновникам і депутатам пропонують одягатись у вишиті сорочки або додавати до свого одягу елементи в етностилі – краватки, шалики. Про це Радіо Свобода повідомили в Дніпродзержинській міській раді.

За даними міськради, своєрідним «етноднем» в одязі для посадовців обрана середа, натомість п’ятниця оголошена «днем вільного стилю в одязі» – приміром, чоловікам можна приходити без краваток. Окрім того, у п’ятницю всім посадовцям пропонують приїздити на роботу велосипедами.

Як зазначив у коментарі Радіо Свобода секретар Дніпродзержинської міськради Олександр Залевський, ініціатива сподобалась багатьом співробітникам, хоча цієї середи й п’ятниці її підтримали далеко не всі.

«Посадовці мають підтримати, я вважаю, хоча це не обов’язково, це не розпорядження, а лише побажання. З приводу середи – це була моя пропозиція, а міський голова Андрій Білоусов її підтримав і реалізував. В першу середу не всі ще відреагували, але ті, хто прийшли на роботу в національному вбранні, підняли людям настрій, дуже позитивно все це сприймалось. Ми хочемо, щоб принаймні цей один день на тиждень був не тільки днем у вишиванках, а ще й днем української мови спілкування, адже переважна більшість посадовців українською спілкуються лише при виконанні своїх службових обов’язків, а між собою – російською. Щодо п’ятниці – то ще й рекомендовано дотримуватись здорового способу життя, скористатись за можливості велосипедом. Цього тижня ми це лише оголосили, не всі встигли «переформатуватись», тому думаємо, що надалі це буде поширюватись», – сказав Радіо Свобода Олександр Залевський.

Разом із тим у міськраді співробітникам також нагадали, що «зовнішній вигляд посадових осіб місцевого самоврядування свідчить про рівень їхньої ділової культури та передбачає певні обмеження щодо вибору одягу».

2008 року в Дніпродзержинській міській раді тодішній мер Ярослав Корчевський намагався запровадити діловий стиль одягу. Кодекс етики і моралі, який розробив і підписав тоді мер, рекомендував працівникам класичний стиль в одязі, під заборону підпали зокрема міні-спідниці, яскраві светри, прозорі блузки, глибокі декольте, накладні нігті.

XS
SM
MD
LG