Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: сьогодні на Донбасі сепаратисти 18 разів обстріляли позиції військових


Проросійський сепаратист, архівне фото
Проросійський сепаратист, архівне фото

У штабі АТО заявляють, що сьогодні на Донбасі підтримувані Росією сепаратисти 18 разів обстріляли позиції українських військових, зокрема на донецькому напрямку зафіксували 15 обстрілів і на маріупольському – 5.

Як повідомляє прес-центр штабу, з мінометів бойовики обстрілювали позицій українських військових біля шахти Бутівка, Авдіївки, Опитного та Красногорівки, також двічі з 82 міліметрових мінометів – біля Широкіна.

«З зенітної установки ворог обстріляв укріплення поблизу Опитного та Красногорівки. Снайпери російських бойовиків вели вогонь в районі Широкіна, Опитного та Пісків», – йдеться у повідомленні.

За даними штабу, позиції українських військових біля Мар’їнки, Авдіївки, Пісків, Широкіна сепаратисти обстріляли з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» на своїх сайтах пишуть, що українські військові за минулу добу 54 рази порушили режим тиші на Донбасі. Сепаратисти з угруповання «ЛНР» звинувачують українських військових в обстрілах села Калинівка і села Лозове.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG