Доступність посилання

ТОП новини

США ніколи не визнають анексію Криму і готові чекати десятиліттями – Пентагон


США ніколи не визнають анексію Криму Росією і домагатимуться повернення півострова Україні, навіть якщо це займе багато десятиліть, заявив в інтерв’ю «Голосу Америки» помічник міністра оборони США з питань Росії, України та Євразії Майкл Карпентер.

«Очевидно, Крим є довготерміновою проблемою. І ми підходимо до її вирішення відповідно. Ми відзначили 75-ту річницю Декларації Веллеса, у якій США не визнавали окупацію Радянським Союзом країн Балтії у 1940 році. Ми дотримувалися цієї позиції багато десятиліть. Думаю, що наш підхід до Криму буде подібним», – зазначив Карпентер.

За його словами, Вашингтон займає «жорстку позицію невизнання» анексії Криму Росією. Але, за його словами, питання повернення Криму під контроль України «не має військового рішення».

«Ця спроба анексії повністю суперечить нормам міжнародного права. Тому ми займемо жорстку політику невизнання. Деякі санкції проти Росії, які ми запровадили саме за незаконну спробу анексії Криму, будуть залишатися і надалі. Ми не здаємося щодо Криму. Ми визнаємо, що ця проблема не має військового рішення, так само як і немає військового вирішення проблеми Донбасу», – сказав Майкл Карпентер.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

На цю ж тему:

05.03.2016
Представник Пентагону про Крим, Донбас і допомогу у зміцнення Збройних сил України

«Наше завдання – навчити українські сили, зробити їх більш боєздатними, а пізніше – сумісними зі стандартами НАТО» – Майкл Карпентер далі

XS
SM
MD
LG