Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: з початку доби сепаратисти здійснили 26 обстрілів позицій ЗСУ


У прес-центрі штабу АТО в суботу повідомили, що з початку поточної доби підтримувані Росією сепаратисти на Донбасі здійснили 26 обстрілів позицій Збройних сил України. Про це йдеться в повідомленні прес-центру на сторінці у Facebook.

«Всього з початку доби зафіксовано 26 обстрілів, 17 з низ на донецькому напрямку, 6 – на маріупольському та 3 – на Луганському», – йдеться в повідомленні.

За даними штабу українських військових, від ранку суботи бойовики стріляли поблизу Зайцева, Авдіївки, Майорська, Троїцького, Новгородського, Луганського, Старогнатівки, Мар’їнки та Пісків, використовуючи здебільшого важке озброєння.

У штабі також нагадали, що через обстріл КПВВ «Мар’їнка» з боку сепаратистів пункт довелося тимчасово закрити.

Водночас сепаратисти з угруповання «ДНР» на своїх сайтах стверджують, що «за законами фізики» не могли здійснити такі обстріли, бо «зі стрілецької зброї туди нічого не долетить і з гранатометів також».

Луганські сепаратисти на своїх ресурсах заявляють, що українські військові розмістили поблизу лінії зіткнення в Станично-Луганському районі вісім танків і дві установки реактивних систем залпового вогню «Град». Інформації про обстріли немає.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG