Доступність посилання

ТОП новини

У Києві невідомі побили авта біля посольства Росії – поліція


Архівне фото: «напад» яйцями й фарбою на посольство Росії в Києві, 14 червня 2014 року
Архівне фото: «напад» яйцями й фарбою на посольство Росії в Києві, 14 червня 2014 року

Київська поліція повідомила про напад невідомих осіб на автомобілі, припарковані біля посольства Росії у столиці України.

Як мовиться в повідомленні, до чергової частини управління поліції надійшла інформація, що невідомі «напали на посольство»: зі слів охорони, до будівлі підійшло близько десяти осіб, які були одягнені в темний одяг, а в руках тримали фаєри; невідомі почали бити припарковані автомобілі, тож загалом пошкоджено три транспортні засоби: розбиті дзеркала та скло. Коли саме стався інцидент, не уточнено.

Поліцейські з’ясовують обставини пошкодження майна дипломатичного представництва, мовиться в повідомленні. Прибувши на місце події, правоохоронці виявили та вилучили молоток, який лежав неподалік. Опитані свідки та очевидці події. Розпочато кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. У разі виявлення винних і доведення їхньої вини їм може загрожувати до чотирьох років позбавлення волі.

У посольстві Росії в Києві його речник Олег Грішин повідомив російському агентству «ТАСС», що через цей інцидент була направлена нота протесту до Міністерства закордонних справ України.

Через агресію Росії проти України посольство цієї держави в Києві вже кілька разів зазнавало схожих «нападів», зокрема, з закидуванням будівлі яйцями або флаконами з фарбою.

XS
SM
MD
LG