Доступність посилання

ТОП новини

Польща: у Варшаві пройшла демонстрація феміністок з гаслами лібералізації абортів


У Варшаві пройшла демонстрація феміністок з гаслами лібералізації абортів (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:15 0:00

Демонстрація «Маніфа» у Варшаві

У Варшаві кілька тисяч людей взяли участь у традиційній демонстрації феміністок і ЛГБТ-активістів «Маніфа», яка проводиться напередодні Міжнародного жіночого дня.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, 17-а «Маніфа» пройшла під гаслом повної легалізації абортів, які в Польщі дозволені лише у виняткових випадках. Звучали також вимоги поліпшити умови в пологових будинках і ввести в школах уроки сексуального виховання.

Барвиста колона учасників демонстрації – з музикою, танцями і гаслами «Гроші – на дитячі садки, а не на костели!», «Жінка має право розпоряджатися своїм тілом» – пройшла через центр міста.

«Справа не в тому, що польки не хочуть народжувати, а в тому, що їм не дають права вибору – коли саме це робити. Крім того, жінкам платять менше ніж чоловікам, у них часто немає постійних контрактів, а значить, немає коштів на те, щоб належним чином виховати дитину», – сказала професор Іоанна Сенишин, яка також прийшла на демонстрацію.

Польща, серед населення якої 90 відсотків католиків, дозволяє аборт лише протягом 12 тижнів вагітності у випадках зґвалтування або інцесту, або 24 тижнів у випадках незворотних вад розвитку плоду або загрози життю матері.

XS
SM
MD
LG