Доступність посилання

ТОП новини

США заявили про знищення 150 ісламістів ударами безпілотника в Сомалі


Міністерство оборони США повідомило, що низкою ударів із безпілотних апаратів по таборові ісламістського угруповання «Аш-Шабааб» у Сомалі були ліквідовані, за оцінками, близько 150 бойовиків.

Як повідомив речник Пентагону капітан Джефф Дейвіс, удари вночі 5 березня здійснили кілька безпілотників, які скинули на табір бомби і обстріляли його ракетами.

За словами речника, американська розвідка дала знати, що угруповання готувало масштабний напад і створило загрозу військам США і країн-членів Африканського союзу в Сомалі.

Угруповання «Аш-Шабааб», що є сомалійським підрозділом ісламістської мережі «Аль-Каїда», останніми тижнями нарощує інтенсивність своїх терористичних нападів напередодні планованих пізніше цього року в Сомалі виборів із метою зірвати їх, підірвати міжнародні миротворчі зусилля в Сомалі і скинути підтримуваний Заходом уряд країни.

Угруповання «Аш-Шабааб», яке ще кілька років тому контролювало практичну всю південну половину Сомалі, нині ще тримає під контролем кілька відокремлених і віддалених сільських регіонів країни, але не припиняє терористичних нападів і в інших її частинах.

XS
SM
MD
LG