Доступність посилання

ТОП новини

У Росії Сенцова відправили етапом із Челябінська – правозахисниця


Олег Сенцов, архівне фото
Олег Сенцов, архівне фото

У Росії правозахисники повідомили, що засудженого там українського кінорежисера Олега Сенцова, який чекав у слідчому ізоляторі в місті Челябінську на етапування до Якутії, вже відправили далі.

Як написала у фейсбуці член Громадської спостережної комісії в Челябінську Тетяна Щур, уночі з невідомого телефонного номера надійшло смс-повідомлення: «Олег Сенцов поїхав по етапу», й день (понеділок, між неділею й вівторком, 8 березня, в Росії цього року вихідний) пішов на з’ясування правдивості цих слів.

«Було відомо, що це неодмінно станеться. Щоправда, чекали, що це станеться після свят. Зазвичай у вихідні етапів не буває. Сподівалися ще побачитися…» – додала вона.

«Залишилося враження від яскравої, вільної особистості, дуже близької за духом, за напрямом думок, за поглядами людини. Наче були знайомі сто років…» – написала Щур про дві свої зустрічі з Сенцовим у челябінському СІЗО.

Олег Сенцов, український кінорежисер із Криму, засуджений у Росії до 20 років позбавлення волі за звинуваченням у тероризмі, за повідомленнями, має відбувати покарання в Якутії.

Йому були висунуті звинувачення в підготовці підриву пам’ятника Леніну в Сімферополі, а також у підпалі офісів «Російської громади Криму» і партії «Єдина Росія» в окупованому Росією Криму. Сенцов заперечує ці звинувачення. Правозахисний рух «Меморіал» у Росії визнав його політв’язнем.

XS
SM
MD
LG