Доступність посилання

ТОП новини

У Тунісі внаслідок атаки ісламістів загинули 53 людини


З Тунісу повідомляють про масштабне бойове зіткнення, жертвами якого стали 53 людини. Бій між силами безпеки та нападниками з числа ісламістських екстремістів спалахнув 7 березня поблизу кордону Тунісу з Лівією, мовиться в заяві уряду Тунісу.

Прем’єр-міністр Хассід Ессід заявив на державному телебаченні, що метою здійсненого угрупованням «Ісламська держава» нападу було створення фортеці на кордоні. Нападники атакували місто Бен-Ґердан на світанку, бойові дії тривали до пізнього вечора, змусивши Туніс закрити кордон з Лівією.

«Це безпрецедентна атака, спланована й організована. Її мета, ймовірно, полягала в тому, щоб взяти під контроль цю област і оголосити новий «емірат», – сказав президент Тунісу Беджі Каїд Ессебсі.

Серед загиблих, за даними уряду, 35 нападників, семеро цивільних і 11 бійців туніських сил безпеки. Як свідчать жителі Бен-Ґердана, нападники говорили про створення «халіфату» і «визволення» міста.

Туніс є однією з небагатьох стабільних країн у нестабільному регіоні Північної Африки. Ця країна впродовж останніх років неодноразово зазнавала нападів екстремістів на кордоні з Лівією і Алжиром.

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Моґеріні заявила, що цей напад «ще раз демонструє серйозність загрози, з якою стикається Туніс».

XS
SM
MD
LG