Доступність посилання

ТОП новини

Поліція: на Херсонщині поліцейський поранив учасника «блокади Криму»


У пропускному пункті «Каланчак» на Херсонщині 8 березня поліцейський вистрілив в учасника «громадянської блокади Криму», повідомляє прес-служба управління Національної поліції в Херсонській області.

«Поліція проводить перевірку за фактом стрілянини в Каланчацькому районі, коли співробітник роти «Херсон» був змушений після попередження застосувати зброю для припинення протиправних дій з боку молодика, який навів на поліцейського пістолет. Пораненого хлопця госпіталізували, зброю вилучили. Відкрите кримінальне провадження. Також триває службове розслідування за цим фактом», – заявили в прес-службі поліції.

За інформацією правоохоронців, у ніч з 7 на 8 березня поліцейські встановили, що у жінки виник конфлікт з учасниками «громадянської блокади Криму» і вона викликала поліцію. Під час перевірки один з активістів направив пістолет на поліцейського роти «Херсон». Після цього, як стверджують в поліції, правоохоронець зробив постріл в повітря, а потім в праву ногу учасникові «громадянської блокади».

За інформацією поліції, чоловіка доставили до приймального відділення Каланчацької центральної районної лікарні. Стан його здоров’я задовільний. За цим фактом керівництво Головного управління Національної поліції в Херсонській області призначило службове розслідування.

Із місця події вилучили пістолет, який направили на експертизу. Каланчацьке відділення поліції порушило кримінальне провадження за статтею «незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».

Після анексії Криму Росією в березні 2014 року між материковою Україною і півостровом виник формально адміністративний, але фактично – справжній кордон. Крим оголосили тимчасово окупованою територією.

20 вересня 2015 року почалася безстрокова акція блокування вантажного транспорту, що прямує до Криму з продуктами і товарами, ініційована лідерами кримських татар. Організатори акції серед своїх вимог назвали звільнення політв’язнів, припинення тиску на незалежні ЗМІ, безперешкодний в’їзд для міжнародних спостерігачів на територію півострова, припинення репресій щодо кримських татар.

Постанова Кабінету міністрів України про заборону постачання товарів до Криму набула чинності в середині січня 2016 року. Документом запроваджуються обмеження на провезення з Криму на материк і в зворотньому напрямку продуктів харчування та інших особистих речей.

XS
SM
MD
LG