Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі відбулася хода на підтримку Надії Савченко


У Запоріжжі відбулася хода на підтримку Надії Савченко (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:39 0:00

У Запоріжжі відбулася хода на підтримку Надії Савченко (відео)

У Запоріжжі відбулася хода на підтримку громадянки України Надії Савченко, яка оголосила сухе голодування у російському СІЗО з вимогою звільнення.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, близько 200 активістів у рамках безстрокової акції на підтримку Савченко пройшли центром міста з плакатами «#FreeSavchenko», «Свободу Савченко!», «Героям Волю!» і «Свободу політв’язням!».

На площі Маяковського відбувся мітинг, де для всіх, хто бажав висловити підтримку Надії Савченко, організували відкритий мікрофон.

Раніше запорізькі активісти оголосили безстрокову акцію на підтримку Надії Савченко. Вони планують збиратися на щоденні акції, аж поки українку не звільнять.

Акції на підтримку Надії Савченко відбуваються і в інших містах України, зокрема в Києві, Львові, Дніпропетровську.

9 березня суд у Донецьку Ростовської області Росії має відновити розгляд справи проти української громадянки. На попередньому засіданні 3 березня Савченко мала виступати із заключним словом, але суддя несподівано зупинив засідання і переніс його на 9 березня. У відповідь Надія Савченко заявила, що відмовляється від прийому рідини на додачу до голодування, яке вона оголосила в грудні.

Надію Савченко, народного депутата України й делегата Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи, в Росії обвинувачують зокрема у вбивстві 2014 року двох працівників російського державного телебачення на сході України. Російські прокурори вимагають позбавити українку волі на 23 роки.

Надія Савченко і її захист відкидають звинувачення і навели на суді численні докази того, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім силоміць вивезли до Росії.

XS
SM
MD
LG