Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Києві переніс розгляд справи російських спецпризначенців на 15 березня


Російські військові Євген Єрофеєв (ліворуч) і Олександр Александров (праворуч) під час засідання суду, архівне фото
Російські військові Євген Єрофеєв (ліворуч) і Олександр Александров (праворуч) під час засідання суду, архівне фото

Голосіївський районний суд Києва переніс розгляд справи військовослужбовців Збройних сил Росії Євгена Єрофеєва й Олександра Александрова на 15 березня, оскільки на засідання не прибув один із захисників російських військових.

Останнє засідання у цій справі 25 лютого переносили з «технічних причин». Пізніше з’явилась інформація, що на засідання не змогли доставити обвинувачених.

Згодом у прокуратурі пояснили, що засідання перенесли через інформацію про можливий напад на автомобіль конвою, яким підсудних доставляють зі слідчого ізолятора до зали суду.

Російські спецпризначенці Олександр Александров і Євген Єрофеєв були затримані 16 травня 2015 року в зоні проведення АТО поблизу Щастя Луганської області. Прокурори висунули обом однакові обвинувачення у незаконному перетині кордону, та, серед іншого, звинуватили у вбивстві українського військового. Російським спецпризначенцям також інкримінують терористичний напад на позиції 92-ї бригади, яка охороняла ТЕЦ біля міста Щастя. Спочатку Єрофеєв і Александров підтвердили, що є російськими військовими, але на суді відмовилися від цих свідчень.

XS
SM
MD
LG