Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі один військовий загинув, ще один поранений – Мотузяник


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За минулу добу на Донбасі один український військовослужбовець загинув, ще один був поранений, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

Він уточнив, що військовий загинув в результаті підриву на вибуховій речовині в Новотошковці, інший військовий зазнав поранень також в результаті підриву біля населеного пункту Штормове на Луганщині.

За словами Мотузяника, на донецькому напрямку ситуація була неспокійна.

«Найбільш неспокійно було в районі Авдіївки та її околиць. У тому числі бойовики використовували міномети. Жертв серед мирних жителів і українських військовослужбовців в цьому районі не було. Всього на донецькому напрямку за минулу добу спокійних ділянок не було. За минулу добу бойовики здійснили 42 обстрілу позицій українських військових», – сказав речник АТО.

Водночас сепаратисти з угруповання «ДНР» на своїх сайтах заявляють, що вночі українські військові обстріляли село Спартак на північ від Донецька. Сепаратисти з угруповання «ЛНР» звинувачують українських військових в обстрілі району села Калинівка.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG