Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб ЗСУ закликає військових не приймати запрошення випити від незнайомців


Генеральний штаб Збройних сил України закликає військових, які їдуть у відпустку чи з відпустки, не приймати запрошення випити від незнайомих людей. У Генштабі пояснили, що останнім часом дедалі частіше стаються випадки отруєнь військовослужбовців клофеліном (або іншими токсичними речовинами) із подальшим пограбуванням.

«Зловмисники діють на залізничних вокзалах та автостанціях за однаковим сценарієм: знайомляться із військовослужбовцем, пропонують випити, непомітно домішують сильнодіючу речовину в алкоголь, від якої військовий втрачає свідомість», – йдеться в повідомленні Генштабу у Facebook.

За даними відомства, військова служба правопорядку спільно з Національною поліцією і волонтерськими організаціями вже затримала кілька злочинних груп.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. Тоді влада України оголосила проведення антитерористичної операції на частині територій Донецької і Луганської областей. Низка населених пунктів Донбасу, зокрема Донецьк і Луганськ, окуповані підтримуваними Росією бойовиками. Від квітня 2014 року, за даними ООН, на Донбасі загинули понад 9 тисяч людей, близько 21 тисячі – поранені.

XS
SM
MD
LG