Доступність посилання

ТОП новини

Батько одного з чільників «Ісламської держави» заперечив смерть сина


Абу Умар аш-Шишані, він же Тархан Батірашвілі, архівне фото
Абу Умар аш-Шишані, він же Тархан Батірашвілі, архівне фото

У Грузії батько одного з чільників екстремістського угруповання «Ісламська держава» заперечив смерть його сина внаслідок повітряного удару США в Сирії, про можливість якої повідомляли останніми днями.

Як заявив журналістам Тімур Батірашвілі, він не вірить повідомленням про смерть сина Тархана Батірашвілі, громадянина Грузії, відомого також як Абу Умар аш-Шишані («чеченець»), якого називають одним із військових чільників ісламістів.

За його словами, він, однак, щодня чекає на смерть сина, який не підтримує зв’язків із родиною, відколи виїхав до Сирії.

У Панкіській ущелині у Грузії, де живуть грузинські чеченці, за даними журналістів, місцеві джерела теж стверджують, що Тархан Батірашвілі поранений, але живий, хоча внаслідок удару загинули троє його охоронців, вихідців із Чечні.

Раніше в четвер базована у Великій Британії «Сирійська група спостереження за правами людини» повідомила, що Абу Умар аш-Шишані важко поранений у Сирії після авіаудару коаліції під проводом США цього тижня, але не вбитий, як припускали раніше.

За даними групи, він був серйозно поранений у провінції Аль-Хасака в Сирії внаслідок ударів, але вижив і був доставлений до лікарні в місті Ар-Ракка, осередді угруповання «Ісламська держава».

Про важке поранення цього бойовика повідомляє і американський телеканал CNN.

8 березня кілька засобів інформації з посиланням на посадовців США повідомили, що Абу Умар аш-Шишані, він же Тархан Батірашвілі, був, «імовірно, вбитий», але вони додали, що розслідування щодо цього триває.

XS
SM
MD
LG