Доступність посилання

ТОП новини

У «Блоці Порошенка» наполягають на відставці Яценюка


Юрій Луценко
Юрій Луценко

У парламентській фракції «Блок Петра Порошенка» наполягають на відставці прем’єр-міністра Арсенія Яценюка. Про це заявив лідер фракції «Блок Порошенка» Юрій Луценко.

«Прем’єр-міністр має зробити відповідальний крок і дати можливість країні отримати нового прем’єра, новий уряд», – сказав Луценко після наради парламентських фракцій і депутатських груп.

Луценко зазначив, що «ми підтримаємо прем’єра, який зможе припинити партійний бізнес, припинити зв’язки з олігархами».

Він також пропонує прем’єр-міністрові Арсенію Яценюку зустрітися 14 березня з парламентськими фракціями для обговорення політичної кризи.

Ще наприкінці лютого Луценко заявляв, що стара коаліція розпалася, і найближчого тижня лідери фракцій «мають почати переговори про створення нової коаліції під новий уряд».

Після цього Яценюк нагадував, що більшість народних депутатів не підтримала питання відставки Кабінету міністрів, і наголошував, що уряд є юридично легітимним і продовжує працювати.

Днями українські медіа з посиланням на свої джерела заявляли, що цього тижня Верховна Рада може провести позачергове засідання, під час якого Яценюк, не виключають, складе повноваження прем’єра. У цих повідомленнях ішлося і про те, що Наталія Яресько погодилася очолити уряд за умов, що він буде «технократичним і незалежним від політичних впливів». Однак сама міністр фінансів не стала коментувати ці повідомленння.

16 лютого після звіту уряду Верховна Рада України не змогла ухвалити резолюцію про недовіру Кабінетові міністрів, хоча визнала діяльність уряду за 2015 рік незадовільною, а урядовий звіт відхилила. Перед цим голосуванням президент Петро Порошенко заявляв, що момент для часткового оновлення Кабінету міністрів пропущено, і є запит на повне перезавантаження. До вересня парламент не має права повторно голосувати за недовіру прем’єр-міністрові.

XS
SM
MD
LG