Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ викликає Пасішника на допит


Національне антикорупційне бюро України викликає виконавчого директора компанії «Нафтогаз України» Андрія Пасішника на допит.

«Сьогодні орієнтовно о 16:00 в НАБУ чекають на допит виконавчого директора компанії «Нафтогаз України» Андрія Пасішника, який перервав свою відпустку. Детективи НАБУ із нетерпінням чекають на Пасішника, у тому числі аби почути його версію подій щодо неприбуття на допит у середу, 9 березня», – повідомляє прес-служба НАБУ на своїй сторінці в Facebook.

Водночас Пасішник на своїй сторінці в Facebook повідомляє, що прибув до України і готовий прибути до НАБУ для проведення слідчих дій.

9 березня детективи Національного антикорупційного бюро України склали повідомлення про підозру виконавчого директора компанії «Нафтогаз України» Андрія Пасішника у втручанні в діяльність державного діяча, але особисто вручити підозру їм не вдалося. Водночас Пасішник тоді заявив, що перебуває у відпустці за межами України і про це попереджав детективів. Він також заявив, що ця підозра не має жодного підґрунтя.

3 лютого у відставку з посади міністра економічного розвитку і торгівлі України подав Айварас Абромавичус, назвавши ключовою причиною звільнення конфлікт із першим заступником керівника фракції «Блок Петра Порошенка» Ігорем Кононенком, який, за словами Абромавичуса, намагається розставити своїх людей у міністерстві і на підконтрольних йому підприємствах, щоб контролювати грошові потоки. Зокрема, сказав міністр, йому в заступники хотіли нав’язати нинішнього виконавчого директора компанії «Нафтогаз України» Андрія Пасішника.

Кононенко назвав ці звинувачення спробою перекласти відповідальність за невдачі в роботі міністерства і запропонував Абромавичусу пройти поліграф.

Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження у зв’язку із заявами Абромавичуса.

Після цього прес-служба «Нафтогазу» повідомила, що у зв’язку з початком кримінального провадження Національним антикорупційним бюро України виконавчий директор «Нафтогазу» відсторонений від виконання обов’язків до завершення цього провадження. Пасішник заперечив своє відсторонення від виконання обов’язків виконавчого директора компанії «Нафтогаз України» і заявив, що написав заяву про відпустку.

XS
SM
MD
LG