Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську мітингували на підтримку Геннадія Корбана


У Дніпропетровську мітингували на підтримку Геннадія Корбана
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:25 0:00

У Дніпропетровську під будівлею міської ради відбувся мітинг на підтримку Геннадія Корбана, якого звинувачують у низці злочинів. В акції взяло участь понад сто людей. У руках вони тримали плакати з написами «Свободу Корбану!», «Свободу політв’язням!», «Свободу патріотам!» тощо, а також портрети Геннадія Корбана.

За словами учасників акції, вони вимагають негайного звільнення Геннадія Корбана, адже вважають обвинувачення, висунуті йому органами прокуратури, «необґрунтованими». Вони також заявляли, що розчаровані перенесенням судового засідання в його справі, на яке покладали надії.

В акції взяв участь батько Геннадія Корбана Олег Корбан, який подякував присутнім за підтримку, а також поінформував, що звертався з особистим листом до президента України Петра Порошенка, і «результатів поки ніяких».

Акцію також підтримав український дисидент Степан Хмара, який перебуває у Дніпропетровську з кількаденним візитом. Він висловив вдячність жителям міста за події дворічної давнини – протидію російській агресії й збереження миру в регіоні, які він назвав «подвигом».

Раніше у п’ятницю Апеляційний суд Києва переніс на 14 березня розгляд скарги адвокатів лідера партії «Укроп» Геннадія Корбана на рішення про продовження терміну його арешту.

28 грудня 2015 року Дніпровський районний суд Києва вирішив змінити Корбану запобіжний захід із домашнього арешту на тримання під вартою терміном до 25 лютого 2016 року. 22 лютого суд продовжив термін перебування Корбана під вартою до 15 квітня.

31 жовтня 2015 року лідера партії «Укроп» затримала СБУ. Його підозрюють у причетності до викрадення людей, у створенні злочинної організації, перешкоджанні діяльності виборчих комісій та привласненні коштів благодійної організації в особливо великих розмірах. Корбан причетність до цих злочинів відкидає.

XS
SM
MD
LG