Доступність посилання

ТОП новини

Держдепартамент США засуджує напади на диппредставництва Росії, України чи інших країн


Речник Держдепартаменту США Джон Кірбі
Речник Держдепартаменту США Джон Кірбі

У Державному департаменті США засудили напад на дипломатичні та консульські установи Росії, України та інших країн. Про це на щоденному брифінгу у Вашингтоні заявив речник Держдепартаменту Джон Кірбі.

«Ми бачили інформацію про акції протесту біля російських дипломатичних установ в Україні, що супроводжуються спалахами насильства, а також навколо українських представництв в Москві, деякі з яких понівечені…Ми засуджуємо будь-які акти насильства або акти вандалізму, спрямовані проти дипломатичних або консульських установ, чи то в Україні, Росії, чи будь-де ще в світі», – сказав Кірбі.

Він закликав громадян в Україні «висловлювати свій протест мирно», а правоохоронні органи виконувати свої обов’язки з охорони дипмісій.

9 березня у часники акції на підтримку українки Надії Савченко, яку утримують в російському СІЗО, закидали яйцями посольство Росії в Україні.

10 березня у Києві жінка та двоє чоловіків кинули на територію посольства Росії в Україні три пляшки із легкозаймистою речовиною («коктейлі Молотова»).За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження.

Міністерство закордонних справ Росії направило ноту Україні у зв’язку з нападами на російські представництва в Києві, Одесі та Львові.

В українському МВС напередодні заявили, що категорично засуджують напади на дипломатичні та консульські установи Росії та наголосили на відповідальності причетних до цього осіб. Будь-яке зазіхання на недоторканість дипустанов в МВС назвали «зазіханням на міжнародний авторитет нашої держави».

Водночас в МЗС України закликали Російську Федерацію забезпечити повну охорону дипломатичної та консульських установ України на своїй території і не допускати неправомірних дій стосовно їхніх представників і майна.

XS
SM
MD
LG