Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі ТВК затвердила бюлетень для голосування


Криворізька міська виборча комісія затвердила текст виборчого бюлетеня для голосування на позачергових виборах міського голови. Про це в суботу, 12 березня, повідомили в громадянській мережі «Опора», яка стежить з виборами в Кривому Розі.

За законодавством, текст виборчих бюлетенів для голосування затверджується ТВК не пізніше як за 17 днів до дня голосування.

В «Опорі» поінформували, що відповідно до вимог, до виборчого бюлетеню в алфавітному порядку внесли прізвища усіх 15 кандидатів на посаду мера Кривого Рогу із зазначенням усієї необхідної інформації – їхніх прізвищ, імен, по батькові, даних про рік народження, освіту, партійність, посаду, основне місце роботи та проживання, а також суб’єкт висування або ж самовисування.

З 15 зареєстрованих кандидатів –10 самовисуванців та п’ять представників політичних партій («Самопомочі», «Укропу», «Народного контролю», «Партії простих людей Сергія Капліна» та «Сили людей»). Серед кандидатів чотири жінки та 11 чоловіків.

Двом претендентам раніше було відмовлено у реєстрації. Один із них, громадський активіст Едуард Комар, не надав до ТВК документів про сплату грошової застави (28 тисяч гривень) і, за рішенням ТВК, не був зареєстрований. Водночас наразі він заявляє про наміри судитись з ТВК, адже вважає, що застава кандидата «дискримінує громадян за майновим принципом».

Позачергові вибори міського голови Кривого Рогу відбудуться 27 березня, кандидатами є 15 осіб.

XS
SM
MD
LG