Доступність посилання

ТОП новини

Росія має докази військової експансії Туреччини всередині Сирії – Лавров


©Shutterstock
©Shutterstock

Росія звинуватила Туреччину в розгортанні військ «за декілька сотень метрів від кордону всередині Сирії», щоб запобігти курдським групам на півночі Сирії у зміцненні їхніх позицій. Як заявив в інтерв'ю телеканалу «РЕН ТВ» у неділю міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, Москва має докази нестримної «повзучої експансії Туреччини» всередині Сирії.

«Вимагаючи недопущення будь-якого зміцнення курдських сторін в Сирії, Туреччина стала заявляти про своє суверенне право створювати якісь зони безпеки на сирійській території. За нашими даними, вони вже «окопуються» за декілька сотень метрів від кордону всередині Сирії», – сказав Лавров.

Офіційної реакції з боку турецьких чиновників на коментарі Лаврова немає.

Заява голови зовнішньополітичного відомства Росії прозвучала після того, як Анкара запровадила комендантську годину в двох, переважно населених курдами, містах на південному сході Туреччини. Там турецькі сили безпеки ініціюють широкомасштабні операції проти бойовиків угруповання «Робітнича партія Курдистану» (РПК).

Сирійський конфлікт викликав напруженість у відносинах Туреччини з Росією, яка наполягає, що курди мають бути учасниками дипломатичних переговорів щодо припинення 5-річної громадянської війни.

Нещодавно Сергій Лавров заявляв, що будь-які спроби не допустити курдів до мирних переговорів порушуватимуть права «великої і важливої» частини людей, які живуть у Сирії.

XS
SM
MD
LG