Доступність посилання

ТОП новини

Уряд затвердив законопроект про інститут бізнес-омбудсмена


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Кабінет міністрів України затвердив законопроект про інститут бізнес-омбудсмена і передав Верховній Раді.

«Законопроект визначає основні засади діяльності цього інституту в Україні в контексті спрощення бізнес-клімату, дерегуляції бізнесу і нашої співпраці з МВФ», ­– сказала під час позачергового засідання уряду торговий представник України Наталія Микольська.

Презентація офісу бізнес-омбудсмена на чолі з литовцем Альгірдасом Шеметою відбулася 20 травня минулого року.

«Це людина, яка буде захищати інтереси бізнесу, це людина, яка буде отримувати скарги від підприємців на роботу органів державної влади, і це людина, яка матиме безпосередній вплив на Кабінет міністрів і всі держоргани з тією метою, щоб зняти додаткові бюрократичні обмеження, і щоб до України приходив інвестор», – пояснював тоді прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

Відповідно до законодавства, Рада бізнес-омбудсмена є постійно діючим консультативно-дорадчим органом Кабінету міністрів. Рада розглядає скарги підприємців щодо вчинення корупційних діянь або інших порушень, звертається із запитами до органів державної влади щодо реалізації рекомендацій Ради, збирає опрацьовує та систематизує інформацію щодо справ, які нею вивчаються у зв’язку з розглядом скарг.

Загалом штат Ради бізнес-омбудсмена складається з 15 осіб. Фінансується структура за рахунок міжнародних донорів, єдина озвучена сума – це 1,5 мільйона євро на рік.

XS
SM
MD
LG